Okej... Nils Karlsson Pyssling... En film som går varm här hemma.

Jag tänkte att vi skulle ta och prata lite om den, tyvärr har ju Astrid lämnat in så att säga så vi får klara oss utan hennes ursäkter. Men hon har en del att stå till svars för här hos oss. Saker så som att dottern:

* säger "Fy farao" och stampar i golvet när något går emot henne (Lotta)

* hoppar ner från lekställningen och låtsas ligga avsvimmad på marken medan kompisarna skriker att hon är död (Madicken)

* beter sig som en anarkist emellanåt (Pippi)

* fyller hallen med pinnar som ska täljas (Emil)

Fighten över lakanet som skulle klippas sönder till en spökdräkt (Karlsson på taket) tänker jag inte ens gå in på. Inte heller grälen om att det ska serveras kanelbullar och varm choklad till kvällsmat (samma jävla helikoptergubbefilm.

Men nu var det den förbannade pysslingen det skulle handla om. Kan ni eran Nils Karlsson? Om inte ska jag sammanfatta den åt er här:

Nils Karlsson är en PYSSLING. Det betyder att han är skitliten.

Han bor under golvet hos pojken Bertil. Nils Karlsson har en elak hyresvärdinna som heter Tjoffsan (en råtta). Tjoffsan är elak i den bemärkelsen att hon kommer titt som tätt och begär att få in sin hyra. Nils Karlsson kan inte betala henne och Bertil och Nils Karlsson spikar igen alla öppningar så Tjoffsan inte kan komma in. Katten Tusse tillkallas och skrämmer iväg Tjoffsan som dock återkommer. I slutet får man reda på att Tusse dödat Tjoffsan och Bertil och Nils Karlsson jublar av glädje. Likaså mina döttrar.

Vad har mina barn, och då speciellt den äldsta på nästan 5 år fått lära sig? Jo att det är helt okej att skita i att betala hyran och när hyresvärden kommer och knackar på ska man inte öppna. Om värden inte ger sig utan fortsätter att begära hyra kan man tillkalla en Torped som först hotar värden och om inte det räcker, dödar den.

Ja men det var ju väldigt trevligt. Tack Astrid!